Download PDF MORE INFO

 

KORISNIK

Kolektiva Web d.o.o. je prva hrvatska online zajednica za internet shopping osnovana 2009. godine koja osmišljava, organizira i nudi ekskluzivne, posebne popuste na proizvode i usluge lokalnih trgovaca, poduzetnika i uslužnih djelatnosti.

Kolektiva je istovremeno nova alternativa tradicionalnom marketingu koja jedinstvenim, profesionalno kreiranim oglasom oglašava partnere na vlastitoj web stranici.

Danas je Kolektiva lider u Hrvatskoj te posluje u 6 zemalja.

 

POSLOVNA SITUACIJA

Kao rastuća tvrtka sa sve većim brojem transakcija i izvora podataka te kao lider u svom poslovnom sektoru Kolektiva je željela i nadalje osiguravati najvišu kvalitetu proizvoda i usluge prema svojim klijentima, za što su ključne pravodobne informacije, dostupne ljudima koji analiziraju i nadgledaju poslovanje to onima koji donose odluke.

U zatečenom stanju prije projekta Kolektiva je dovršavala vlastito skladište podataka punjeno iz više transakcijskih sustava koje je trebalo poslužiti kao temelj pravilnog internog izvještavanja o poslovanju i uspješnosti. Nedostajala je još samo odluka o alatu za poslovnu inteligenciju koji bi se koristio za prikaz i distribuciju izvještaja te pravilno i nedvosmisleno prikazivanje informacija.

Uslijed sve većeg broja podataka na dnevnoj bazi te sve više različitih izvora podataka, izvještavanje prema rukovodstvu i vlasnicima,  analiza poslovanja i nadgledanje poslovnih procesa zahtijevalo je sve veći utrošak vremena zaposlenika. Javila se potreba da se svi poslovni podaci objedine i prikažu u obliku web izvještaja.

Kolektiva je zatražila da se alatom za poslovnu inteligenciju podrži sve navedene poslovne zahtjeve te da se izvještaje i nadzorne ploče stavi na jedno, središnje mjesto odakle će ih svi korisnici iz više zemalja aktivno koristiti u cilju povećanja informiranosti i poslovne učinkovitosti.

 

RJEŠENJE

Kolektiva Web d.o.o. je prepoznala potrebu  za jednostavnim, ali robusnim  web baziranim sustavom za potporu poslovnom izvještavanju i odlučivanju, od statičkih izvještaja, ad-hoc analiza podataka pivotiranjem do nadzornih ploča za nadziranje poslovanja.

Kao odgovor na postavljene zahtjeve Qualia je prepoznala vlastiti proizvod za poslovnu inteligenciju, izvještavanje i vizualizaciju podataka -BusinessQ. Integraciju iz svih transakcijskih podataka, starog sustava, poslovnih podataka sa weba i planova Kolektiva je riješila in-house, vlastitim timom za razvoj skladišta podataka. Automatskim procesima napravljeno je punjenje skladišta podataka na MS SQL Serveru 2008 R2.

Uskom suradnjom između Qualia BI i Kolektiva DWH tima te temeljeno na skladištu podataka izrađeni su web izvještaji te primjenjene prikladne vizualizacije podataka. Napravljeni su i grafički prikazi za nadzor ključnih pokazatelja poslovanja ubačeni u informacijske nadzorne ploče. Nakon inicijalne faze projekta, korisnik sam izrađuje i oblikuje izvještaje prema vlastitoj potrebi.

REZULTATI

Novi sustav objedinjen unutar BusinessQ  web platforme za poslovnu inteligenciju, izvještavanje i vizualizaciju podataka je neprestano dostupan neograničenom broju korisnika što je samo po sebi napravilo pozitivan pomak u poslovanju, dinamičnosti i protoku važnih poslovnih informacija. Na središnjem mjestu na web portalu nalaze se izvještaji, nadzorne ploče i upute za korištenje.

Nadalje, istom BusinessQ web portalu, što omogućava postojanje „jedne verzije istine“, u bilo kojem trenutku pristupaju korisnici iz šest različitih zemalja, bilo kao korisnici statičkih izvještaja, analitičari ili administratori sustava.

Menadžmentu su dostupne kvalitetnije upravljačke informacije i u  stanju je donositi odluke temeljene na točnim i pravovremenim podacima. Nadzornim izvještajnim sustavom se lako, nedvosmisleno i brzo nadziru mnogi aspekti poslovanja.

 

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O OVOM PROJEKTU

Kontaktirajte nas: info@qualia.hr